top of page

Puuroretki Haukankodolle

Oli perjantainen päivä, kun haukat vaelsivat lunta uhmaten kohti kotoisaa Haukankotoa. Matkalla kohdattiin pari hankaluutta, joista ei selvitty. Retken teemana oli maistella erilaisia puuroja.

PUURO 1: Mansikkaraparperipuuro

Perjantai-illan puurona keittelimme Vapun ja Leenan hyväksi havaitsemalla ohjeella mansikkaraparperipuuroa. Puuron keitto sujui vaivattomasti ja kaikki olivat tyytyväisiä lopputulokseen.

Mielipiteet: 4/5

Täydellinen makutasapaino, lukuunottamatta kitkerää jälkimakua. Vappu pahoittelee tapahtunutta (sokeria oli puolet liian vähän).

PUURO 2: Annospikapuuro

Hyvin nukutun yön jälkeen nautimme Elovena-tyttöjen valmiista pikapuurosta. Lisää vain vesi ja nauti!

Mielipiteet: 2,5/5

Vähän semmosta mälliä... Kyllähän sitä syö ennemmin kuin selkäänsä ottaa. Nopeus voittaa kuitenkin huutavan nälän aamukoomassa.

PUURO 3: Mannapuuro

Lumikenkävaellusta varten tankkasimme täyttävällä mannapuurolla. Nopeasti herkullinen puuro oli kätevä valmistaa kiireisenä päivänä.

Mielipiteitä: 4,5/5

Paras mannapuuro mitä on syöty. Ihan perus puuro, mutta maukasta lisukkeiden kera.

Pullealla puurovatsalla lähdimme reippailemaan lumikengillä lähimaastoon. Tarpominen sujui vahdikkaasti, vaikka eksyimme hieman reitiltä. Tasaisella tiellä kävellessä lumikenkä poltti ja raastoi jalkaa kuin hiekkapaperi (osalla).

Nälkäisinä ja nääntyneinä saavuimme takaisin Haukankodolle. Ja sitten riisipuurot tulille!

PUURO 4: Riisipuuro

Valmistimme puuron tee-se-itse-vesihaudekattilassa. Puuro porisi iloisesti mutta kovin hitaasti ja hartaasti. Odotus oli sen arvoinen!

Mielipiteet: 55/5

Haukankodon täydellisyyttä hipova gurmee-erikoinen. Saatavilla vain Haukankodolla!

Illan tunteina paistelimme lettuja. Earth Hour:n ajaksi laitoimme jopa otsalamput (paitsi lettujen paistajan) ja kännykät kaappiin ja tunnelmoimme myrskylyhdyn valossa. Pitkän päivän jälkeen menimme tyytyväisinä nukkumaan vatsojemme viereen.

PUURO 5: Tuorepuuro

Viimeisenä aamuna, kun nousimme makuupusseistamme pörröpäisinä ja entistäkin mainiommin nukkuneina puuro odotti jo valmiina kulhossa. Mussuttelimme puuroa tyytyyväisinä poskeen, vaikka cashew pähkinät eivät miellyttäneet kaikkia (lähinnä Leenaa).

Mielipiteet: 3,5/5

Nykypäivän nouseva trendi jakoi mielipiteitä. Maistui maitorahkalta pienillä sattumilla sekä mustikan aromilla.

Retki oli: maittava, mainio, rentouttava, mehevä, kylymä, soijainen, kihelmöivä, polttava, hot, loistava, mielenkiintoinen, väsyttävä, innostava, kyllästyttävä (koska puurot), haukkamainen, myyräkuumeinen, partiosieluinen, dramatisoitu, hämmentävä...

KIITOS!

bottom of page