top of page

Erämursut testaa: Kuopion Ikea


Jaa, hiljaisuus... Aina aloittaminen on yhtä vaikeaa. Tällä kertaa asiantunteva ja huonekaluihin syvästi perehtynyt ryhmämme vieraili Kuopion Ikeassa. Lähdimme aamulla lumisateen saattelemana kohti Kuopiota. Matka oli pitkä ja hikinen.... kivinen.... yksinäinen.... mutta onneksi Kuopion liikenteen bussi oli oletettua paremmassa kunnossa. Ikeassa muun muassa kiersimme huoneita, sabotoimme (=tutkittiin, t. Jaakko) liesituulettimia ja testailimme tiskiharjoja hakkaamalla niitä betoniseinään, johon myyjä kommentoi: "Ei ne siihen betoniin tartu".

Retken tarkoituksena oli testailla erilaisia Ikean huoneita ja huonekaluja, jota tehdessä onnistuimmekin partiomielisinä herättämään ohikulkijoissa niin outoja kuin huvittuneitakin ilmeitä. Nojatuoleja ja sänkyjä kokeilimme häpeilemättä ja antaumuksella, ja ruokapöydissä istukelimme hyvällä meiningillä, vaikka oikeaa ruokaa ei tällä kertaa tarjottukaan... Tosin Karita ja Sohvi löysivät aivan fantastisen nakin, jonka olisivat halunneet pölliä, mutta eivät lopulta kehdanneet. Ihastelimme myös aina niin ihania pehmoleluja ja ehtipä Jaakko kaiken tohinan keskellä saunaankin!

MIELIPITEITÄ HUONEISTA JA HUONEKALUISTA:

Huone 1: "Perhekeittiö"

Kaakeli jakoi mielipiteitä. Jaakon mielestä se oli kaoottinen ja Emma mietti parempia laatoitusratkaisuja.

Jääkaappi oli erityisen hieno ja hana koko ryhmän mielestä todella outo. Näytti koiran pesemiseen tarkoitetulta.

+ Sopii erityisesti lapsiperheille tilavuuden ansiosta! (Hanan puolesta ehkä myös koirallisille...)

Huone 2: "Leskirouvan yksiö"

Tämä huone oli yksi Emman suosikeista. Värit olivat kivat ja tilaa riittävästi yhdellä hengelle. Seinät olivat täynnä valokuvia, mikä teki vaikutelman ahtaudesta. Keittiössä jännittävä ratkaisu oli kaasuliesi, joka yhdessä muiden vanhantuntuisten huonekalujen toi mieleen vanhan leskirouvan.

- Sängyn alta löysimme lattialle levinneen piparilaatikon, sekä glögipurkin. Arvoitukseksi jää oliko tämä osa sisustusta, vaiko toisen asiakkaan vahinko...

Huone 3: "Poikamiesboxi"

Huone oli erittäin tumma ja siellä oli käytössä Ikean kaukosäätimellä ohjailtava älyvalaistus. Älyvalaistus on toimiva, etenkin jos käyttää paljon elektronisia laitteita, esim. jos katsoo paljon elokuvia. Myös runsaasti lukevalle voi älyvalaistusksesta mielestämme olla hyötyä.

Huoneen pyörivät "rodeolehmä-rahit" olivat koko ryhmän mielestä erityisen hauskoja!

- Mikäli perheessä on pieniä lapsia, voi älyvalaistus tehdä lapset hulluiksi ja saada heidät rämpyttämään valoja. Kaukosäätimen kokeilu oli nimittäin meille samoajaikäisillekin melkoisen hauskaa.

+ Löysimme myös poikamiesboxiin upaesti sopivan keittiön, jota Jaakko innokkaasti testaili!

Huone 4: "Pettymys sohva"

Tämä olohuone vaikutti muuten varsin mukavalta panoramanäkymineen Kallavedelle, mutta sohva teki suuren pettymyksen. Sohva oli kaikin puolin huono, liian syvä, kapeat käsinojat ja huono selkänoja. Tuntui kuin sohvasta puuttuisi muhkeat selkänojatyynyt kokonaan. Eipä siis ihme, että erämursujen ilmeet olivat kaikkea muuta kuin hilpeät.

JOKERITESTI: Ikean lihapullat

Ikeareissuhan ei ole mitään ilman Ikean kuuluisia ja paljon puhuttuja lihapullia! Niitä oli siis pakko päästä maistelemaan.

TUOMIO: Lihapullat maistuivat tavallisilta, vohvelit olivat ryhmän pettymykseksi kylmiä. Ruoka oli kuitenkin ihan syötävää, vaikka Vapun mielestä ranskalaiset olivat huonoja, kuten myös ketsupin noutopaikka.

Vatsat täynnä ja paluumatkan herkut ostettuna olikin sitten hyvä viettää loppupäivä muita kauppoja kierrellen. Löysimmen itsemme muun muassa ajelemassa potkulaudoilla Budget Sportissa värikkäät pyöräilylasit päässä.... Paluumatkalla meitä myös viihdytti bussin kuljettajan nautiskelevat kuulutukset.

bottom of page